1.11.2011 г., 16:43 ч.

Да... 

  Поезия » Бели стихове
593 0 3

Баир

в ключалката

... и вкъщи

Закачалката

през връщане

прегръщане

первази

(стъклото си говори

на врабчето

от прозореца)

Аз свалям

... всичко:

гривни, грим, гримаси,

предразсъдъци

представи

пред...

трезвеността си

и си обличам

(без ред)

пижама с ръкави

(сюр)реализъм

Сю-

а тя е гола

и се гони

със завесите

(стъклото и врабчето

се отнесоха)

... И си лягам

във мисли...

(Зърна от оптимизъм

във формата

на копчета)

... разпиляват се

и Сю ги гони.

Защо ти трябваше

да спукваш

онези балони?

(и особено розовия...)

Аз ли бях?...

Извинявай.

... търкалят се!

(ах, тези розови

... копчета!)

Да, харесвам те

много,

обаче тракат

силно и

нейните токчета...

Реализъм

със "Р"

и чаРшаф

и малко тъга

по перваза.

(Сю си събира

играчките...)

Да, всъщност,

дори

те обичам

(сюрреалистично

така да го кажа...)

във празното

след "Пук!",

когато бавно 

припада балона

малко преди

да остане

само розов

... боклук

 

© Мирослава Грозданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??