4.06.2008 г., 23:11 ч.

Да бях птица 

  Поезия » Бели стихове
1472 0 4

Да бях птица -

крилете оставям само на онзи,

който понесъл ме в длан ми каже:

"Любовта си на птиците давам, защото няма кому да я дам."

 

Да бяха очите ми извори сини,

душа от грях непростим ще изпратя само на този,

който водите премине - без капка от тях да изпие.

 

Да бяха ръцете ми клони разлистени,

сянка бих сторила само на този,

който в света на предмети измислени, засее за мене най-прекрасните

пролетни рози.

 

Да бях птица...

и огън да пламне в небето горещо,

на жадните с трепет, искрица ще дам

от своята огнена нежност.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасен стих!!!
  • Браво!!!
  • Имаш талант да изразяваш чувствата си, Иви! Мъжът открил любовта ти трябва да е щастливец с такава жена като теб! Дано никога връзката помежду ви не се прекъсне! Ти заслужаваш да бъдеш истински обичана! А аз вярвам, че си...
  • Ти си птица щом летиш толкова красиво!!!
Предложения
: ??:??