23.02.2021 г., 1:28 ч.

Да бъде обичта ми с райски плам 

  Поезия » Любовна, Строги форми
787 0 4

С какво да те зарадвам днес? С букет?

О, не! - Че всички, твои са - цветята

и те цъфтят за тебе с красотата,

и с аромат сред нежен менует.

 

За първи път аз пиша ти сонет

от времето забравен - във Реката. *

На дъното, под тинята - душата **

греховна страда на един поет.

 

И казва тя: " Спаси ме! С похотта

не се открива истинска любов!

Дарù любимата си с благослов! " .

 

И аз повярвах й... Тя отлетя...

Замислих се... и обещах си сам -

да бъде обичта ми с райски плам.

 

О, Музо моя! С жива чистота

е словото към теб! Едно сърце

оставям вярно в твоите ръце!

 

 

* Реката на забравата - Лета

** Въображаемата душа на Пиетро Аретино

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??