24.11.2007 г., 8:45 ч.

Да бъдем по-добри... 

  Поезия
501 0 3

Светлини и декори,

блестят в единия ъгъл на моята сцена,

на която играят различни актьори!

Раздават се с душите си…

Играят с такава любов,

че изпълват те отвътре, дават ти покой!

Актьорите от сцената,

са задружни дори в реалния живот!

Но често обичат да измислят,

че живеят далеч от истинското

битие! Далеч от фалша и лъжите…

Обичат да бягат от действителността…

Творят нов свят, при мечтите…

И колко приятно ми е да ги гледам!

Виждам ги, небрежни, истински, 

Толкова красиви!

Замечтана и аз като тях,

Витая из облаците,

на които пада звезден прах!

И чувам името си,

някой от трупата го извика,

с толкова любов,

че от сърцето ми любов блика!

И завесата се вдига,

излизаме на сцената прекрасна,

и изиграваме нашите мечти!

Всичко в нас, изпълва се със нежност и

копнежи! За миг ставаме малко по-добри…

Времето дойде и завесата падна,

и ние актьорите с усмивка

призовавахме всички човешки същества:

“Бъдете по-добри!

Живейте, обичайте и се смейте,

дори, когато ви се плаче!

Нищо в живота си не пилейте,

извисете се високо… при мечтите,

Някъде под някоя дъга,

за да бъдете щастливи,

дори от очите ви да се роди сълза!”

© Усмивка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??