8.04.2009 г., 10:18 ч.

Да бъдеш истински човек 

  Поезия » Гражданска
3864 1 5

Каква съдба на теб или на мен е отредена,


не зная и може би така е по добре.


С мисия в живота всяка рожба е родена,


да следва смисъла на пътя, докато е ден.


Какви дела на мен са посветени,


велики не за всички, но велики за един човек.


Едничка цел да имаш, не е малко,


но цел, достойна в рая да те отведе.


Да бъдеш някой, не за всички,


но този, който тебе ще цени,


да знае колко сила има в тебе 


и колко плам във вените кипи.


Да станеш някой ден с високо вдигната глава,


и без да има срам във тебе, с горда на сърце ръка,


да можеш пред тебе и пред всички да признаеш,


че си живял достойно, без да нехаеш.


Защото си направил нещо ценно в този век


и си успял да станеш истински човек!

© Ася Тоткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??