7.07.2009 г., 8:10 ч.

Да имаше такава буря 

  Поезия » Хумористична
482 0 3

 

 

Да имаше такава буря,

която може да разкъса

небето и да прекатури

през процепа Земята мръсна!

 

И, падайки с голяма скорост,

в планета друга да се блъсне,

и в следващия миг, след взрива,

на сто парчета да се пръсне!

 

И на едно от тях - да можем -

с теб само двама да останем:

аз пак така да те обичам,

ти - с ревността си да престанеш!

 

Как може да си толкоз патка:

аз само бях се пошегувал,

че съм целувал депутатка!

 

А във неделя се забавих,

защото – както ти разправих,

от ”Младост” хòдих чак до “Люлин” –

такъв огромен кръг направих!

 

----

*Първият куплет в стихотворението е заимстван от Шандор Петьофи.

А за да се разбере то,  трябва да сте прочели също “Аз също съм целувал депутатка” и “Как изборният ден бе помрачен”.

 

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сладурски стих,тъкмо навлязох в междузвездния безброй,готова за пречистване и взех ,че се приземих на кръстовището между "Младост" и "Люлин"...Не на ревностния непокой!Да живее капчицата свобода!Отива да прочета Шандор Петьофи!
  • Не се оправдавай сега , кой знае къде си ходил!А съвсем теоретично ще има и други парчета ако земята се пръсне!
  • E, това вече не е само любов!
    Ревността енай-вече чувство за собственост...
Предложения
: ??:??