Да имаше такава буря,
която може да разкъса
небето и да прекатури
през процепа Земята мръсна!
И, падайки с голяма скорост,
в планета друга да се блъсне,
и в следващия миг, след взрива,
на сто парчета да се пръсне!
И на едно от тях - да можем -
с теб само двама да останем:
аз пак така да те обичам,
ти - с ревността си да престанеш!
Как може да си толкоз патка:
аз само бях се пошегувал,
че съм целувал депутатка!
А във неделя се забавих,
защото – както ти разправих,
от ”Младост” хòдих чак до “Люлин” –
такъв огромен кръг направих!
----
*Първият куплет в стихотворението е заимстван от Шандор Петьофи.
А за да се разбере то, трябва да сте прочели също “Аз също съм целувал депутатка” и “Как изборният ден бе помрачен”.
© Ангел Чортов All rights reserved.