22.01.2014 г., 19:55 ч.

Да живее... 

  Поезия » Любовна
480 0 0

Устните запечатани със болка,
сърцето потънало в печал,
съзнанието пита -"Още колко
ще тлееш без да си горял?"

 

Душата цялата раздрана,
мечтите потънали във кал.
Любов силна, неизживяна:
"Как да умреш, без да си живял?"

 

Думите далечни и излишни,
живот едва започнал и вече престарял.
Измежду желанията скришни
"Как да продължиш без да ти е жал?"

 

Надежди светли и разбити,
страх и злоба на пиедестал,
спомени прилежно от всички скрити
"Как живота да отнемеш без да си го дал?"

 

Копнежи, чувства, прилив, ураган,
покрит с лъжи, истината прозрял.
Посипан с пепел и потънал в срам
"Кралят е мъртъв, да живее...
                                                       следващият крал!"

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??