6.03.2022 г., 9:09 ч.

Да живее докрай любовта 

  Поезия
158 1 3

Всяка вечер с надежда се друсам и мечтая за дните добри,
разорен от беди и покруса! Като факла съдбата гори!
Гръм разбива земята и стенат обладани от ужас души!
Щом децата умират без време, е нищожен животът, нали?

Не успяхме добре да живеем и проспахме красивия ден!
Всяка вечер надежда ни грее, но не спира войната в Йемен!
Виждам, вече не диша доброто и смъртта му бележа със стон,
а светът си е смъкнал бельото на прорязан от трупове фон!

Аз ви казвах да пращате често по земята добрите писма!
Мили хора, обичайте честно! Да живее безкрай любовта!
Любовта ще надвие войната и лъчите ще грейнат навън!
Аз вовеки ще браня душата! Днес денят е в петите ни трън!

Всяка вечер с надеждата пея и си лягам пречистен, смирен!
Аз съм просто поет и милея този ужас задружно да спрем!
Ако падне в тъмата душата, аз с последния глас ще крещя:
Любовта ще надвие войната! Да живее безкрай любовта!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??