22.10.2023 г., 19:24 ч.

Да живее логиката, казвам! 

  Поезия » Любовна, Философска
197 3 2

Живях в необявени състезания

под сянката на умните поети.

Във книгите им - свойте оправдания,

намирах да съм втори или трети.

Да беше в поетичното ми творчество,

(а то във гардероб или под спалнята) 

на прѝзовата стълбица бих скочил, 

но никога не бях "специалния".

А иначе на думи, ако питаш - 

обичат ме до болка и блаженство. 

Най-много им харесва да надничат 

в леглото ми да няма друго женско. 

Но ти си съвършено безхаберна, 

към някому нахалните илюзии, 

че може, късайки ми нервите, 

да се вживява в ролята на муза... 

И най-безцеремонно всичко живо, 

при дяволи, усмихнато изпращаш. 

Какъв съм късметлия да те имам! 

Жена ми е върхът! Направо, страшна! 

Така, че състезанията свършиха. 

Победата е твоя. (Но тежко́ ти.) 

Понякога последните са първи. 

Да пием за логичното в живота! 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

09.10.2023

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Но стига ми тази награда!"
    Не всекиму такава жена се пада!
    Бъди позитивен, че имаш опора:
    любовта търси в светли простори!
    Поздравления за стихотворението, Данаил!
  • Наздраве за логичното!
    (Животът продължава)
    Тежко на победителя!
    Късметът задължава!

    Аплодисменти! Много ми допадна!
Предложения
: ??:??