15.06.2008 г., 13:01 ч.

Да обичаш 

  Поезия » Любовна
730 0 1

Да обичаш

 

Нощта във своите предели,

със заскрежени ледени ръце,

разказва песни остарели

на любовта за кадифеното лице.

 

Че искаше и тя самичка

таз радост за минута да прозре.

И как свободна като птичка

в простора да разпери своите криле.

 

Не вярваше, че знае как

на някой обич може да се дава.

И все потънала във мрак

тя своята надежда умолява –

 

за миг дори да не изчезва,

в сърцето й завинаги да бие.

Че иначе тъгата ще извеза

 воал от болка, очите да покрие.

 

И тъй сама, сред своите палати,

тя още чака своята сънувана любов.

Готова пак цената да плати

За една-единствена искра живот.

 

Че иска само да обича.

Нима е много за един живот?

И някого по име да нарича:

„Моя единствена, неспираща любов.”

© Преслава Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??