Да обичаш
Онази нощ в която ме попита:
"Дали ще мога някога да те обичам? "
Отговори гордостта ми:
"Не съм аз твоето момиче "!
Преглътнах обичта от страх!
Избрах безмълвната любов!
Изпепеляваща и несподелена !
Оставяща без дъх!
Най-трудното, е да се довериш,
когато, като за последен път обичаш...
Очаквам те с нежен полъх,
отново пак да ме попиташ!
???
***
© I. Gabrovska Всички права запазени