8.02.2015 г., 0:02 ч.

Да откриеш любовта 

  Поезия » Любовна
594 0 4

Таз тъпа химия, наречена любов,

още от училище не ми вървеше.

И във живота точно там се провалих,

и смесването в колби не спореше.

По улиците все сама вървях,

или по кафенетата аз все сама седях...

Не срещнах никъде наченки на любов,

вървях и мислех – къде отново съгреших?

Любов в ръка, преметната през рамо,

целувка пламенна, дарена сутрин рано -

шега ли бе това в живота, не разбрах,

или пък бях от лош маг прокълнат?

И търсих я навред сред необятните звезди,

разбулвах  океанските дълбочини,

и молих се в олтарите на боговете,

оставях своята душа във дар на световете.

………………………………………………………………

А любовта ме гледаше през насълзени мигли

и чакаше магията да разваля.

Не я видях и не разбрах,

че капките са нейните   сълзи…

Така и не можах аз пропастта  да прекося,

разминахме се все така далечни,

а любовта… отиде тя при друг.

Защото в моите мигове самотни

оставих я и търсенето спрях до тук.

© Ана Ненчена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Кръстина
    Много поетично вдъхновение и поздрави от мен!
  • Силно въздействаща поетична изповед, която съдържа послание с непреходни общочовешки ценности, сътворена с искрено чувство и оригинално поетично майсторство, посветена на любовта! Уникална поетична изповед, която звучи като несбъдната молитва за обич и докосва най-нежните струни на човешката душа! ПОЗДРАВИ!
  • Знаеш ли - прав си!
    Ти даде по-добро заглавие, по-точно! Благодаря Оле
  • Молитва за обич!
Предложения
: ??:??