16.02.2017 г., 11:11 ч.

Да разгърнат душата ти 

  Поезия » Любовна
254 0 4

„Душата ти може да има само онзи, който наистина е в състояние да я види“

 

Раненото сърце не го затваряй,

че има нужда от мехлем,

от ласки нови и надежди,

от вяра, че потребно е.

Не го обвивай във съмнения,

запор на пътя му не слагай-

свободно нека си остане

от предразсъдъци и лимити.

Ключът не хвърляй надалече,

а скрий го в лоното душевно-

да бъде лесно откриваем

за онзи само, който се наема

да те погледне в дълбините

и с жест естествен да разгърне

душата ти

на първичните ѝ гънки.

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??