29.06.2011 г., 23:05 ч.

Да се моля не мога 

  Поезия » Любовна
1183 0 2

Не мога да сготвя сносна вечеря
                       и в леглото с нощница червена не лягам.
 Душата ми е самотна и дива -
не е комерс и затова страда.
                Бяс съм аз - като вълчица обичам да вия
    и да се моля не ми е характер.
  Мислех, че в теб съм открила
насрещен фронт,
           който да овладее във мен пожара.
Но се излъгах. нравът ти вълчи
         отдавна вече е кучешка радост -
        въртиш опашка и се завръщаш
                           при топлата супа и опърпаните чаршафи.

 

 


© Елени Алексиду Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих! Има нужда малко да се поокастри, но пък може би в това му е чарът - нестандартен, странен!
  • Но се излъгах. нравът ти вълчи
    отдавна вече е кучешка радост -

    Като цяло ми хареса, но това толкова ме развесели!
Предложения
: ??:??