Да си поет е красиво.
Да си поет е изкуство.
Да си поет е опасно,
защото летиш,
а падаш внезапно.
С одрани ръце,
с одрани нозе.
И се вдигаш отново,
и ти се ще да летиш,
и политаш …
На своята кръв, поете!
6 ноември 1994
© Емил Янчев Всички права запазени
Той ми идва в повече, казвам си.