Днес те видях,
видях те без образ,
само в движение те виждам аз,
по пътя прашен
се разминаваме пак
в движение.
И да спрем не можем,
спирка няма
за огъня наш,
затуй, че от думи не горим.
Да спрем,
да разкажем любов какво е
не можем.
Да разкажем
както на слепия
какво е цвят,
както на глухия
какво е звук.
Да спрем не можем,
но в движение ще горим.
© Петър Петров Всички права запазени