24.11.2007 г., 12:18 ч.

Да сведем глави 

  Поезия
460 0 2

Да сведем глави за мъртвия,
мъртвия, погубен отдавна,
погубен още в мита за безкрая,
да сведем глави за смъртта му славна.
Да помълчим минута, две,
да му отдадем заслужена чест,
нека времето за малко спре,
за да се разнесе гибелната вест.
Да сведем глави за мъртвия,
спасил душите ни,
отдавна загубил себе си,
да сведем глави за него и неговата жертва.
Да помълчим минута две,
пред дома му нов, отворен,
пред човека с чистото сърце,
пред духа му неспокоен, непокорен!

© Зори Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??