14.10.2007 г., 14:59 ч.

Да, така е 

  Поезия
767 0 2
 

Тъмнината отново ме обгръща леко, бавно.

Пробуждам се от сто годишен сън, за да умра,

някой долу иска да живея,

а друг - позорно да загина.

 

Обръщам се назад, но само зловещи викове се носят.

И нечий писък тишината разцепва.

Хората жалки живота си просят.

Но острието дръзко отсича и ръка не трепва.

 

Пак съм сам, като всички други.

И света е също тъй самотен.

Спасих ви, но ме погубихте зарад тез заслуги,

гнийте във вашия свят лъжовен.

 

© Амелия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тук става въпрос за болката на един човек, който бива убит от най-близкия си човек и той се обръща към народа,страната, на която е служил.
  • Е, мерси... Нямам намерение да гния, все още...
    И... НЕ Е ТАКА.
Предложения
: ??:??