13.11.2009 г., 9:07 ч.

Да ти прошепна ли 

  Поезия » Друга
885 0 13

Да ти прошепна ли, приятелю?
Радостта ни като водно конче
каца на допрените ръце.
Не си отивай,
да не я прогоним!

Да ти прошепна ли?
В оня храст
навярно птица някаква се крие
и ние с тебе, ако я уплашим,
не знам дали ще чуем песента й.

Да ти прошепна ли, приятелю?
Да предупредим и тишината,
че идват хора, музики, коли...
Да се таи, да чака да отминат.


А ние ще останем.
Ще съберем
парчета тишина,
парчета стихове и гласове,
и песента на птицата от храста -
да подарим на нашите любими.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??