15.04.2023 г., 16:39 ч.

Да ви обичам 

  Поезия
212 5 1

ДА ВИ ОБИЧАМ

 

... какво да сторя, че да го превърна света във просто място за Любов? –

и да повярва моят брат посърнал? – че Бог за нас редил е благослов,

че даже най-последната надежда лети! – макар с опърлени криле,

и светлото небе във нас се вглежда – дори и да живеем твърде зле,

да дам петак на просяка пред храма, за свидни мъртъвци да пална свещ,

 

и да не ми се кара вечер мама: – Със тая обич патки ще пасеш! –

да си раздам на мравчиците хляба със Обич – до последната троха,

да милна със десницата си слаба човечеца, покаял се в греха,

преди да литне сянката ми птича към Рая? – или в Дантевия Ад,

остава ми едно – да ви обичам! – завинаги в ужасния ни свят.

 

14 април 2023 г.

гр. София, 21, 00 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ти и друго не можеш, Валюше - да пишеш прекрасни стихове и най-вече да обичаш.
    Честито Воскресение Христово!
Предложения
: ??:??