17.10.2023 г., 14:16 ч.

Да вярвам ми се иска 

  Поезия » Свободен стих
110 0 0
Д А  В Я Р В А М  М И  С Е  И С К А

 

Свикнали сме от далечни времена,

да вървиме все напред,

но дали в действителност така,

е до днес,запазен този ред?

 

Имам чувство,че на думи,

жестоко само се тешим,

а в действителност по стари друми

често все назад вървим...

 

А да вярвам ми се иска,

че способни сме и на дела,

да се радваме усмихнати,

на сътвореното от нашата ръка.

 

Природата не иска вече,да прощава

нашите безкрайно груби грешки,

що способни са да я поставят

в жалко положение без дрешки. 

 

Гола и Свирепа с Урагани,

доведена до Изтъпление от нас,

ще престане вече,да ни храни,

обзета от Свиреп Екстаз.

 

Отровена,потъпкана,обезобразена,

застинала в гримасата на смъртник,

за срам пред цялата вселена

своите деца ще стъпче.

 

Да вярвам ми се иска,

че способни сме,да и помогнем,

отново да ни стане Майка Близка,

поела нашите проблеми сложни.

 

24.05.1990г.гр.Разград

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??