2.08.2020 г., 10:11 ч.  

Да, знам, че ме обичат котараците 

  Поезия » Друга
631 5 7

Небивалици висват на улуците,
разказват разни врели - некипели.
Дали криви просъницата звуците?
В една от мойте котешки недели.

 

Разсъмва се и вятър, по калканите,
мърмори сънен нещо: "Дъра бъра".
Излезте на балкона - да си хванете,
прелитащ сън, с два шарени чадъра.

 

Та като бегло споменахме котките,
объркват ги неделните повели.
По покривите сплитат им разходките
и те се влюбват, като невидели...

 

Гадая по утайка черна знаците
и питанки простирам на въжето...
Да, знам, че ме обичат котараците,
а сън неделен още спят мъжете. :)

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??