1.04.2009 г., 12:36 ч.

* * * 

  Поезия » Пейзажна
523 0 1

                         

                      * * *

 

     Бели пеперуди - момичета каматни -

     ясно слънчице ли ми кацна на рамото?...

 

      Птици къпят вятъра с росни кокичета -

      чак на облаците им е гъделичкаво.

 

       Къщите в кахърни гнезда са се сгушили...

       Стихове отбрулени - спечени курешки.

 

       Няма гайди... Мишите дупки заглъхнаха -

       ще ми погостуват ли нявга пак влъхвите?

 

        Мравчица към Бог ли е взор ококорила -

        и на Оня свят ще си сме непокорници.

 

       И реката смешно си врътна опашката -

        хайде, пущино, по гори да запрашваме!...

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??