* * *
Бели пеперуди - момичета каматни -
ясно слънчице ли ми кацна на рамото?...
Птици къпят вятъра с росни кокичета -
чак на облаците им е гъделичкаво.
Къщите в кахърни гнезда са се сгушили...
Стихове отбрулени - спечени курешки.
Няма гайди... Мишите дупки заглъхнаха -
ще ми погостуват ли нявга пак влъхвите?
Мравчица към Бог ли е взор ококорила -
и на Оня свят ще си сме непокорници.
И реката смешно си врътна опашката -
хайде, пущино, по гори да запрашваме!...
© Кирил Кирилов All rights reserved.