12.11.2024 г., 11:05 ч.

Дадеш ли дума 

  Поезия » Гражданска
50 0 0

Дадеш ли дума, няма път назад

и няма извинения банални.
Дадеш ли дума, даже хитър хлад
не ще зашие нишките финални.

 

Дадеш ли дума, стой зад своя вот
и другите съдби не подценявай.
Не оправдавай грешния си род,
фалшиви хоризонти не създавай.

 

Дадеш ли дума, себе си търси
и вярвай чак до края в синевата.
Приятелства и почит не руши,
а стой достойно, гледайки звездата.

 

Дадеш ли дума, няма втори ход
и няма покаяние свенливо.
Дадеш ли дума,  вярвай в своя брод
и във небесно галене сънливо!

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??