19.01.2020 г., 19:32 ч.  

Дайте ... (2) 

  Поезия » Философска, Гражданска
554 2 7

На гладния дайте храна.
На яловата - детенце.
На вдовеца - жена.
На пастира - теленца.


На босия обувки.
На жадния -  вода.
На тъжния - милувка.
А на мен - свобода.

 

***


Гладният получи храна,
не я хареса - повърна.
Вдовецът отказа жена
и самотата прегърна.


Теленцата с ножа закла,
не искал теленца пастира.
Детенце не пожела,
бездетната абортира.

 

Босия хвърли обувките,
каза, че нищо не струват.
Тъжният взе си милувките,
а после на майка напсува.


Жадният изля водата,
напи се с ракия накрая.
Получих и аз свободата.
Какво да я правя? Не зная.

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??