3.07.2024 г., 1:25 ч.

Далечен оазис 

  Поезия » Строги форми
139 1 0

Винаги на далечната страна

и винаги в оазиса на спазени думи

разбиват се белочели кораби в простора

в пяната на последните раздели. 

 

В сблъсъци на сенките с вълните

моряци гонят русалки с криле

и замечтани, и свели цитаделите

изричат нарочни молитви.

 

Наравно с негласния порив на сърцето

трепти морето уравновесено.

И мятат се човешките съдби в битието

на последните лъчи постижно. 

 

Щастието следва стъпките на облаци,

които отдавна иска да догони.

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??