16.10.2011 г., 17:29 ч.

Далечен спомен 

  Поезия » Друга
501 0 2

 

 

ДАЛЕЧЕН СПОМЕН

 

 

Политнах в мрака

като насън –

клепало затрака

нейде навън…

   Озърнах се мигом –

   дали беше сън

   или старият спомен

   чака отвън…

Пътувал в безкрая,

търсейки мен,

горска омая

и бриза солен;

   и спретната къщурка

   с две липи отпред,

   майчина милувка

   и бащиний завет…

Чака на прага

с обич, с копнеж,

но стана веднага

снежинки и скреж…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??