2.06.2024 г., 8:52 ч.

Дали онази мацка - синя фея.. 

  Поезия » Хумористична, Строги форми
163 2 2

- Дали онази мацка - синя фея

не би могла да ми помогне с нещо?

- Не зная, Принце! Казват, че при нея

се чака дълго и не връща ресто!

 

- А още чух от някои, че често

започнала от гордост да греши!

- Тя пръчицата своя вече вещо

като преди с два пръста не държи!

 

- Потънал съм в каръка до уши,

съдбата, шуте, с обръч лош ме стяга!

Понякога над пътя ни кръжи

и ни засипва с присмех Баба Яга!

 

- Това е, Светлий, само дърта патка!

- Е, да де! Но ми казва " тъпа шматка " !

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??