18.02.2007 г., 15:01 ч.

Дали ще ми остане рамо 

  Поезия
612 0 10

Дори със сетни сили да мълча,
очите ме издават!
Дори да се извърна настрана,
сърцето се сковава,
дъха ми спира, блъска ми кръвта,
изопвам се издайно!
Не мога в миша дупка да се свра,
да се спотайвам!

Цинична съм, до болка откровена,
душата ми е гола!
И тази безкомпромисност зловещо
ме е пробола!
На кой пазар продават театралност
и доза лицемерие?
Къде ще татуират със продажност
другарското доверие?

Не се научих мазно да омайвам
със комплименти!
Да плащам и животи да извайвам
с чужди ренти!
Личи ми, даже вече да ме няма,
където съм била!
Дали ще се  намери нявга рамо,
да се опра!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??