24.09.2007 г., 14:32 ч.

Дано не стигна закъсняла 

  Поезия
510 0 7
Когато се докосне есента
до моята постеля чиста,
ще бъде ли така лъчиста
и достойна моята душа
за онзи път, осеян с тишина,
по който ще копнея да поема
пречистена, добра и преродена
сред спомените – капещи листа?

За онзи праг, пред който ще застана,
достойна ли ще съм? Нима
със тази тегнеща вина
ще мога да пристъпя към олтара?
О, не! Не бих посмяла...
С душа, присвита на кълбо,
ще търся бледа пътя нов,
отвеждащ ме до светлината бяла.

Дано не стигна закъсняла,
че две души, Животе, нямам !
Едничката аз искам да спася
от болката на старата вина!

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??