30.11.2019 г., 9:17 ч.

Дано си точно Ти! 

  Поезия » Любовна
458 8 5

 

Ти няма да си следваща, нали?

Мен сякаш ме обичат по сценарий.

Признавам, че ми писна от лъжи

и от фалшиви, безлюбовни драми...

До гуша ми дойде от повторения.

Различни майки знам, че са ви раждали. 

Започвам да изпадам във съмнения, 

че всички до една сте грешни Дяволи. 

Ах, колко ми дотегна маскарада. 

И клетвите за вярност чак до гроб. 

И честният ви кръст, че без да страдам, 

безкрайно ще се къпя във любов. 

Омръзнаха ми гръмки обещания, 

че детска глъч ще расне в поколение. 

Наследство ще съм в сбъднати желания. 

И щастие от делник до неделя. 

Признавам, че ми писна от клишета. 

От погледи към Бог без капка свян. 

Той няма да прости на вас, за дето, 

вратът, ми го закичихте с капан. 

Дотолкова ми втръсна да очаквам 

любов, която честно да ме гледа, 

че морен вече спрях да се надявам - 

дано пък точно Ти си ми последна... 

 

Danny Diester 

(Стихопат.) 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??