Защо ли мъча се да впримча
със думите реалността;
защо ли ми е тази рима,
щом друг представя тя света
на теб, читателю коварен?
Но взирай се със поглед стар:
изкуството е дар -- в това е
и неговият вечен чар.
септември 1989 г.
гр. Силистра
© Лъчезар Цонев Всички права запазени