Разгърни ме като древна книга,
сбрала мъдрости и тайни...
Жадно вкусвай, без да спираш,
изворчето от слова омайни.
Изучи ме безпределно, цяла,
в дълбините тъмни погледни...
Превърни ме с прочит, в бяла
преродена нежност, ме вземи!
Аз ти подарявам мъдрост свята,
ти попиваш всичко - без следа...
Пресуши ме ти със жаждата излята,
в същината ми нетленна тя!
Пак ме вкусвай и прочитай цяла,
пълна съм със страст без край...
Пий любов вековна, до премала,
да не свършва този сладък Рай!!!
© Деси Инджева Всички права запазени