24.02.2013 г., 0:18 ч.

De facto & De jure 

  Поезия » Любовна
600 0 1

DE FACTO &  DE JURE

 

Едната е негово благородство,

другата носи неговия живот!

Първата - с право и превъзходство,

а втората на любовта им е роб!...

 

Едната има него, дома му, децата,

другата има времето, вечността,

ТЯ е нишка от лентата на съдбата,

втората го възражда чрез светлина...

 

Не тъгува другата и не Й завижда,

че ТЯ  е съпруга и покрива над теб,

тя носи всичката сила и вижда

как сбъдва се древният ви обет!...

© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това не го мога.Истината да ми боде очите и да се примирявам.Но знае ли човек какви изненади ни готви съдбата.Поздрав за стиха и темата! Май ми дойде вдъхновението
Предложения
: ??:??