27.04.2021 г., 9:00 ч.  

Деца сме на Бог 

  Поезия » Философска, Друга
297 7 11

От изток до запад, от север до юг,

от стръкчето лапад, до гордия бук.

От малката мравка, до едрия слон,

от кроткото агне, до буйния кон.

 

От бедния просяк, до царския син,

от юноша скромен, до млад господин.

От розово бебче, до стареца блед.

Преди и сега, по света и навред.

 

На Господ сме рожби, деца сме на Бог,

от Него излезли - при Него, ще спрем.

Години, ще пием житейския сок,

пред Него накрая глави, ще сведем.

 

Да славим Отца си, да славиме Бог,

за въздуха бистър, за новия ден!

Молитва да кажем, да сторим оброк!

Да бъде Отца ни в теб и във мен!

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??