19.05.2007 г., 21:58 ч.

Делнично 

  Поезия
542 0 7
Небето се обеси на прозореца.
По бялото в очите
на слепците заваля.
Затракаха отново чаши
порцеланови.
Изпихме всичко на доверие
сега.
Допиването без време 
горчиво и остро е -
изсъхнало цвете
в бистра вода.
Понеделник  изсумтя,
изсмя се с кикота на суха старост
и презряна самота.
Една ехидност
добре позната
изхрачи се
по лудата ми свобода.
Спрях по средата
на нищото.
Събух обувките с
железни върхове.
Понякога  страха  си ритам,
безстрашен  само мъртвия е,
а аз живея на върха на дъното
във дървения си ковчег.
Понякога летя.
Понякога и падам.
Когато премълчавам -
съжалявам.
Когато се събудих,
леглото беше празно,
възглавниците две,
пепелника празен
и едно недоизпито кафе -
тишината  крясък е.
Измих очите си
с онази сладост,
покапала по люляците вън.
(най-чистите сълзи)
И гледах как нощта
разлива се по дланите
на вятъра,
с дъха на евтин
и познат парфюм.
На кръстовището в центъра,
(а беше пет без десет вечерта)
светофарът изкрещя в червено,
една сълза излъгано търкулна се
по тебеширената суета.
"Не съм сама,
самотна съм" -
проряза мигновението
във ирисова нищета.
Разля се времето по миглите
на смуглата луна.
Небето сутринта обеси се -
въжето беше моята душа.
 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??