11.11.2009 г., 17:01 ч.

Делници 

  Поезия » Бели стихове
611 0 5

Черни облаци обсипали небето,

птици в полет, неговорещи ( природата не разбираше от говор),

затворени прозорци,

несподелени мисли...

... делници, обречени в тайни.

 

Сутрешна мъгла, споходила небето,

мълчаливи клони, движещи се със вятъра (природата познаваше мълчанието)

полуотворени врати,

желание за споделености...

... делници, обречени в загадка.

 

Дъжд пороен, стичащ от небето,

разгърнати чадъри, пазещи от мокрото (природата имаше нужда от сълзи)

отворени домове,

разговори искрени...

... делници, обречени в разкритие.

 

 

Изгарящо слънце, обсебило небето,

слънчогледови поля усмихват се на всеки (природата обичаше усмивките)

открити светове,

осъществени чувства...

... делници, обречени на щастие.

 

© Славка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??