22.08.2021 г., 22:10 ч.

Демагогът 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
532 0 1

За краткост вий наричайте ме демагог

и след моите речи ще ви трябва психолог.

До дъното на моята душа съм лош

и словата ми превръщат Ада във разкош.

 

Куц съм аз с единия си крак,

затуй и на човека аз съм враг.

Във лице съм страшна грозотия,

ала всеки мозък мога да промия.

 

В младостта си изживявах се като писател,

провалих се и превърнах се във наказател.

Срещнах Адолф и роди се в нас мечта -

на таланта ний да обявим война.

 

Дълго аз над своята съдба умувах

и на все по-хитър се преструвах.

Най-накрая теглих си един куршум -

вместо златен Пулицър за моя ум.

 

На бъднините аз ще служа за предупреждение,

нека споменът за мене не потъва във забвение.

И по-добре вземете си веднага вий урок,

щом пред вас отново се изправи демагог.

© Мартин Г. Казимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • чак куршум...вероятно и дерматолог ще свърши работа започнат ли уртикариите
Предложения
: ??:??