16.02.2024 г., 7:00 ч.

Демон 

  Поезия » Любовна
98 1 1

Не искам да те срещам в друг живот.
Един погребах, стига.
Не разравяй увехтелия му гроб.
Там едни мечти изстиват.

Ти нямаш място вече никъде около мен
Ти свърши своята роля.
Научи някогашното наивно момче,
че за да си жив се иска воля.

Не искам да те срещам в друг живот.
Аз зная вече как се пада.
И как мечтае се да стигнеш дъното,
нагоре вдигайки главата.

Стой си в твоя подреден живот
Не търси съединения.
Понеже вече усвоих урок суров
и ще последват поражения.

Не прекосявай прага ми, дори на ум.
Не знаеш кой го пази.
Демона събуден от устата ти с куршум,
ще те накара ти лазиш.

Ще молиш да се спре с моите думи.
Ще плачеш и ще обещаваш.
Но твърде общи сте и няма да те чуе.
Престъпиш ли- изгаряш.

© ДИВИЯТ КОН Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Категоричност. Хареса ми!
Предложения
: ??:??