Разпилейте се, демони слепи,
от мен си идете сами,
че трудно със вас се живее,
без мир, светлина, бъднини.
Със вас душата ми простенва,
уплашена от хиляди злини
и скрива се във своята си клетка,
и търси начин да ви победи.
А вие сте отчайващо жестоки,
ранявате, разкъсвате дори,
обсебвате безбройните пътеки,
духът ми как отново да се съживи?
И тайно ви проклинам на колене,
и моля ви с почти безжизнен глас,
че аз без вас ще бъда окрилена
и силна, и любяща в този час.
Разпилейте се, потайно скрити,
изтрийте тайните, прокобно пропити,
с които приковахте добротата,
обсебихте и прокламирахте злината.
Идете си, че съмва вече в мене
и тъмнината се оттегля прималяла,
и тази нощ наказа ме зловещо,
но, аз отново пак съм оцеляла.
© Силвия Всички права запазени
Разпилейте се, потайно скрити,
изтрийте тайните, прокобно пропити,
с които приковахте добротата,
обсебихте и прокламирахте злината.