6.08.2010 г., 14:59 ч.

Ден и Нощ 

  Поезия » Друга
811 0 6

МЪЖ строи къщаЖЕНА сътворява дома.

Мъж силен съм денем. Нощем - крехка ела.

 

Денем съграждам дувари, тежки като мъгла.

Нощем с бръшляните жилави по стените пълзя.

 

Търся пътища денем и отприщвам вода.

От болест вардя ги нощем и от лоши уста.

 

Денем кастря без милост чепати детски мечти.

Нощем бърша очички заспали със ръце от лъчи.

 

Но в онази безкрайност,

стаена

между Деня и Нощта,

ми се иска Понякога с Някого

да помълча.

© Димитрия Чакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??