16.05.2007 г., 13:50 ч.

Ден пети ("Проза") 

  Поезия
946 0 4

 Ден пети
   на Стоян

На 5-тия Ден,
какво си бил, Човеко?
Прах, глина, тлен -
Нищо конкретно?!

На 6-тия Ден,
започнала Нова епоха:
Човек бил роден -
бандит и пройдоха.

Със Цвете дарен -
да не скучае в Рая (?!) -
решил, че е в плен.
Не могъл да изтрае.

Решил...
И гризнал дървото!
Изгонен бил -
далеч от гнездото.

Поука, по-ясна,
от Ла Фонтен - басня:
"Преди да решиш, че си в плен,
сети се за 5-тия Ден!"
*

Много ти здраве от мен.
(И помни дървото!)

              С.


12 октомври 2001, Ломбо Есте.

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??