29.06.2008 г., 14:22 ч.

Денят 

  Поезия » Друга
680 0 12
 

Тежък от вопли,

денят се излюпи

в порция смях

от ръждиви заблуди.

 

Тихичко влюбен

във времето кално,

част от дъжда си,

но липсваш спектрално.

 

Кухи талази

на шепнещи спомени

доизживяват се

в къщи картонени.

 

Боси в поляните

тичат илюзии -

полузамразени

сърдечни полюции.

 

Ти отминаваш

гарите блудкави,

тайно изстрадал

мечтите си срутени.

 

Вятърът лази

в деня полусънено,

в шепи запазил

дихание влюбено.

© Геновева Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??