19.05.2022 г., 6:58 ч.

Денят на Словото 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
355 3 2

ДЕНЯТ НА СЛОВОТО

 

На Словото празник е днес

и Ден на стремежа нагоре –

към тих, търпелив, неуморен,

неспирен и бодър прогрес,

към светли духовни простори,

където човекът с финес

да стане Човек, ала без

за себе си – горд – да говори!

 

С Наука от племе се става

велик и безсмъртен Народ!

Без Знание няма възход

ни Правда, ни силна държава,

ни гордост, ни чест, ни прослава,

ни смислен, достоен Живот!

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Напред! Народността не пада там, дето знаньето живей »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??