На Словото празник е днес
и Ден на стремежа нагоре –
към тих, търпелив, неуморен,
неспирен и бодър прогрес,
към светли духовни простори,
където човекът с финес
да стане Човек, ала без
за себе си – горд – да говори!
С Наука от племе се става
велик и безсмъртен Народ!
Без Знание няма възход
ни Правда, ни силна държава,
ни гордост, ни чест, ни прослава,
ни смислен, достоен Живот!
© Раммадан Л.К. All rights reserved.