25.05.2024 г., 6:03 ч.

Депутатски сънища 

  Поезия
108 1 2

Фортуна чрез съня ме пита:
"Ти депутат ли си или крал?
Каква е таз лъжовна свита? 
В България, мисля си живял!

 

Живота ти май ще заложа
на зар, дали ще го понесеш? 
С минимум пенсия, дай Боже,
да живееш или ще си леш!" 

 

Събудих се, къде отива
животът ми, а съм млад гранит!
Стъпя ли в бъдеще на криво,
най-малкото ще е, да съм бит!

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??