7.08.2013 г., 14:16 ч.

Дестинация за бягство 

  Поезия
765 0 11

Работя дестинация за бягство
от надпревари и стереотипи,
от кожата, в която ти е тясно,
от чувства, овехтели като дрипи.

Обаждай се, чепикът щом те стяга,
щом щракнала е клопката проклета.
Нима не знаеш как от кръг се бяга!?
Ще ти покажа. Хващай самолета.

Багаж дори не трябва да подреждаш -
защо ти е да пълниш тежък куфар
с тревоги и измамени надежди
и с други непотребни атрибути?

Ако ще бягаш - бягай както трябва,
захвърлил правила и равносметки -
те по-добрата част от теб ограбват.
Тук полет не се гледа през решетки.

И няма ни затворени пространства
и норми, нито правилно и грешно.
Къде така в света широк си странствал,
кога била е всяка грижа смешна!?

Не се чуди, пристигай, ако смееш.
Работя без почивен ден. Безплатно.
Когато си припомниш, че живееш,
ще си готов за връщане обратно.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??