С няколко цента в джоба -
за сладолед,
се чустваш сякаш си
Владетелят на света
и всичко е възможно,
и мечтите ти са толкова големи...
и денят е прекрасен...
Нищо, за което да се тревожиш,
нищо, от което да се страхуваш.
Защото ти си Владетелят -
Владетелят на света.
Не пораствай –
там няма нищо,
много празнота, много изгубени хора,
които не знаят кои са.
Просто остани дете...
и се наслаждавай на сладоледа...
© Поля Христова Всички права запазени
Поздрави за стиха!